13 Kasım 2012 Salı

FIRINDA PALAMUT


Fırında balık hazırlamak hem zahmetsiz oluyor. Hem de daha sağlıklı. Tabi balık yemeklerinin lezzeti balığın taze olmasına bağlı. Balık taze ise fırında da ızgara da da tava da da lezzeti yakalamak mümkün. Aşağıdaki malzemeler 7-8 kişilik. Baya çok oluyor. Eğer 1 tane palamut kullanacaksanız diğer malzeme ölçüleri de çok değişmiyor. 3 palamut için büyük bir domates kullanıyorsanız 1 tanesi için orta boy olur mesela. Yine soğanın adedi değil boyutu değişir. Diğer malzemeleri zaten damak zevkinize göre ayarlamanız mümkün bu tarifte.



MALZEMELER

* 3 tane dilimlenmiş palamut ( 2 kg. )
* 1 tane kuru soğan
* 1 adet domates
* 1 çay bardağı su
* 2- 3 çorba kaşığı sıvı yağ
* Tuz

HAZIRLANIŞI

* Balıklar yıkanır ve bir süzgeçte suları süzdürülür. Yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine dizilir ve tuzu serpilir. 


* Daha sonra domates rendelenir, soğan halka halka doğranıp üzerine dizilir. En son sıvıyağ ve su da koyularak yaklaşık 200-250 derece fırında 40-45 dk. pişirilir. 

* Arada kontrol edilir ve suyu kalmamışsa azar azar su ilavesi yapılabilir. Balık ince dilimlenmişse daha kısa sürede pişecektir. Bu yüzden yanmaması için sık sık kontrol edilir.

* Benim kullandığım balıklar biraz kalın dilimlenmişti. O yüzden pişme süresi uzun oldu ve arada su ilavesi yaptım azar azar. 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YORUMLAR SİTE YÖNETİCİSİ TARAFINDAN ONAYLANDIKTAN SONRA YAYINLANACAKTIR.

AKTİF LİNK İÇEREN YORUMLARINIZ SİLİNECEKTİR.